Lucid lanserer nye Air Pure Rear-Wheel Drive fra 950 000 norske kroner i Norge, samtidig oppdateres Lucid Air-serien og kundeopplevelsen forbedres

Lucid Air Pure Stealth

 

 • Europeisk lansering av den nye Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive
 • Oppdateringer av Air-modellserien gir mer verdi og fleksibilitet, inkludert utstyr for hjemmelading og to års gratis planlagt bilvedlikehold
 • Lansering av Stealth-utseendepakke for Air Pure og større utvalg av interiør- og eksteriørfarger 
 • Utvidelse av prøvekjøringssteder over hele Europa 

Oslo — 15. februar 2024 — Lucid Group, Inc. (NASDAQ: LCID), den California-baserte pioneren innen luksuriøse elbiler, kunngjorde lanseringen av Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive1 (RWD) i Norge, og utvider dermed den prisbelønte Lucid Air-serien ytterligere. Air Pure RWD koster fra 950 000 norske kroner og tilbyr en enestående kombinasjon av energieffektivitet, rekkevidde og luksuriøs design. Samtidig kunngjorde Lucid oppdateringer av Lucid Air-modellserien, noe som gir kundene større fleksibilitet og tilpasningsmuligheter, samt en utvidet eieropplevelse som gjør det enklere enn noensinne å kjøpe og eie verdens beste elbil. 

Lucid Air Pure bakhjulsdrift nå tilgjengelig i Norge
Air Pure RWD har en bemerkelsesverdig rekkevidde på opptil 747 WLTP-kilometer, noe som setter en ny standard for elbiler på markedet. Med én motor og færre battericeller imponerer denne modellen ikke bare med sin effektivitet, men også med interiør av høy kvalitet og sportslig design. Startprisen på 950 000 norske kroner gjør den til et tilgjengelig alternativ for både elbilentusiaster og førstegangskjøpere.

Air Pure RWD drives av Lucids egenutviklede teknologi, som muliggjør korte ladetider, med en estimert rekkevidde på opptil 400 kilometer2 på 20 minutter. Den innovative teknologien, kombinert med et elegant eksteriør og et romslig interiør, førte til at Lucid ble tildelt World Luxury Car Award 2023. 

Peter Rawlinson, CEO og CTO i Lucid, uttaler: "Stil og teknologi, rekkevidde og ytelse, plass og praktiske egenskaper - den nye Lucid Air Pure RWD har alt dette. Med en startpris på 950 000 norske kroner i Norge er jeg sikker på at dette nye tilskuddet til Lucid Air-serien er bilen så mange har ventet på." 

Forbedringer i Lucid Air-modellutvalget med nye priser og tilleggsutstyr 
For å spisse biltilbudet og gi kundene større fleksibilitet og tilpasningsmuligheter, har Lucid oppdatert Air-modellutvalget, samtidig som de tilbyr nye tilgjengelige funksjoner for en mer personlig luksusopplevelse. Dette inkluderer et bredere utvalg av interiør- og eksteriørfarger, for eksempel den populære Stealth Appearance, som nå er tilgjengelig til en rimeligere pris, og utvidet tilgjengelighet av Fathom Blue-lakken (unntatt Sapphire). 

"Vi er optimistiske når det gjelder elbilens fremtid, og vi er overbevist om at økt bruk av elbiler er et nødvendig tiltak for å redusere klimaendringene", sier Peter Rawlinson, CEO og CTO i Lucid. "Vi har jobbet utrettelig for å gjøre Lucid Air-serien i stand til å levere uovertruffen rekkevidde og ytelse med mindre energi, og jeg er derfor glad for at vi i dag kan dele denne fordelen med kundene våre." 

Air-serien består nå av fire modeller:
Nye Air Pure RWD 

 • Nye Air Pure RWD er Lucids reneste uttrykk for luksus, med en rekkevidde på opptil 747 WLTP-kilometer, maksimal effekt på opptil 325 kW/442 hk og en grunnpris på 950 000 norske kroner.  
 • Nå med mulighet for 14-veis eller 20-veis elektriske forseter med ventilasjon og massasje, i tillegg til et utvidet utvalg av interiørtemaer. 

Air Touring3

 • Air Touring er den perfekte balansen mellom rekkevidde, hastighet og plass til personer og last, og er Lucids mest tilgjengelige bil med firehjulsdrift, som har flere hestekrefter og raskere akselerasjon enn Air Pure RWD. Air Touring har en maksimal effekt på opptil 462 kW/628 hk og en rekkevidde på 725 kilometer, fra 1 100 000 norske kroner.  

Air Grand Touring4 

 • Air Grand Touring forventes å beholde posisjonen som den ledende luksusbilen med en rekkevidde på 839 kilometer, noe som overgår alle elbiler som er tilgjengelige i Europa i dag. Med en basispris på 1 300 000 norske kroner har Air Grand Touring en oppdatert drivlinje med en maksimal effekt på opptil 611 kW/831 hk, noe som forbedrer den termiske ytelsen og muliggjør mer utholdende kjøring. 

Air Sapphire5 

 • Air Sapphire, som kommer på det norske markedet i 3. kvartal 2024, er verdens første elektriske supersportssedan og Lucids gloriemodell. Med en drivlinje med tre motorer og totalt 1 251 hk kan Sapphire spurte fra 0-100 km/t på omtrent to sekunder og nå en toppfart på 330 km/t. Den forventede WLTP-rekkevidden er ca. 620 kilometer, avhengig av de europeiske homologeringsresultatene. Basisprisen er 2 770 000 norske kroner. 

Kundene kan forbedre sin Lucid Air ytterligere med nye komfort- og bekvemmelighetspakker som ekstrautstyr til Air Pure og Air Touring. Innholdet er standard for Lucid Air Grand Touring og Sapphire. 

For Air Pure gir komfort- og bekvemmelighetspakken følgende tillegg: 

 • Oppvarmet ratt 
 • Oppvarmede bakseter 
 • Dører med myk lukking 
 • Klimakontroll med fire soner 
 • Elektrisk solskjerming av bakvinduene 

For Air Touring gir komfort- og bekvemmelighetspakken alt det ovennevnte i tillegg: 

 • Elektrisk åpning og lukking av bagasjerommet 
 • Oppvarmede presisjonsviskere 

Lading 
Siden de fleste Lucid-eiere foretrekker å lade bilen hjemme, inkluderer Lucid gratis hjemmeladeutstyr, Wallbox Pulsar Max (22 kW), i kjøpesummen.  

Eierskap med god service 
Ved kjøp av en ny Lucid Air følger det med gratis planlagt vedlikehold i to år (eller 40 000 kilometer). Dette gir kundene en ekstra trygghet og utfyller Lucids eksisterende omfattende nybilgaranti. 

Opplev Lucid i hele Europa 
I hele Europa tilbyr Lucid entusiaster og potensielle kunder muligheten til å prøvekjøre den banebrytende Lucid Air. Fra de pulserende byene München, Düsseldorf, Zürich, Genève, Hilversum og Oslo bringer Lucid sine luksuriøse elbiler direkte til forbrukerne. 

I Lucid Studios og Lucids popup-butikker kan enkeltpersoner fordype seg i Lucid Airs enestående eleganse og ytelse. For de som er på farten, vil Lucid Air Tour Europe 2024 stoppe på ulike steder og tilby prøvekjøring underveis. Lucid inviterer alle interesserte til å utforske morgendagens bilteknologi allerede i dag. Hvis du vil reservere tid med de nyeste Lucid Air-modellene, kan du besøke nettstedet for prøvekjøring her: https://lucidmotors.com/nb-no/request-test-drive

1 Lucid Air Pure RWD: Kombinert WLTP-rekkevidde mellom 708 og 747 kilometer (henholdsvis 20" og 19" hjul). Kombinert elektrisk energiforbruk 13,0-13,7 kWh/100 km. Kombinert CO2-utslipp 0g/per kjørt kilometer i henhold til den standardiserte WLTP-testmetoden.  

2 Opptil 400 km rekkevidde på anslagsvis 20 minutter når bilen er tilkoblet en DC-hurtiglader og utstyrt med 19" hjul. Den faktiske hastigheten vil variere avhengig av bilens utstyr og ladeforholdene. 

3 Lucid Air Touring: Kombinert WLTP-rekkevidde mellom 648 og 725 kilometer (henholdsvis 21" og 19" hjul). Kombinert elektrisk energiforbruk: 14,1-16 kWh/100 km. Kombinert CO2-utslipp 0g/per kjørt kilometer i henhold til den standardiserte WLTP-testmetoden. 

4 Lucid Air Grand Touring: Kombinert WLTP-rekkevidde mellom 783 og 839 kilometer (henholdsvis 21" og 19" hjul). Kombinert elektrisk energiforbruk: 14,9-16,1 kWh/100 km.  Kombinert CO2-utslipp 0g/per kjørt kilometer i henhold til den standardiserte WLTP-testmetoden. 

5 Lucid Air Sapphire: Produsentens prognose for toppmodellen basert på førproduksjonsspesifikasjoner og EPA-estimater som kan sammenlignes med WLTP-testprosedyrer. Offisielle WLTP-estimater for den EU-produserte bilen vil bli oppgitt så snart de er tilgjengelige. Rekkevidden og batteriets ytelse vil variere avhengig av temperatur, kjøremønster, lading og batteriets tilstand, og de faktiske resultatene kan variere. Lucid Air Sapphire har en estimert rekkevidde på 620 kilometer på én lading. Den har en egenutviklet og egenprodusert drivlinje med tre motorer som yter totalt 1 251 hk.  

Du finner mer informasjon om selskapet og produktene på Lucids hjemmeside: https://www.lucidmotors.com/nb-no

Høyoppløselige bilder av Air-modellene finner du via denne lenken

Om Lucid Group 
Lucids misjon er å inspirere til bruk av bærekraftig energi ved å skape avansert teknologi og de mest fengslende elektriske luksusbilene med den menneskelige opplevelsen i sentrum. Selskapets første bil, Air, er en toppmoderne luksussedan med California-inspirert design. Lucid Air monteres på Lucids fabrikker i Casa Grande i Arizona og King Abdullah Economic City (KAEC) i Saudi-Arabia, og leveres for tiden til kunder i USA, Canada, Europa og Midtøsten.

Mediekontakt
Sebastian Michel
PR & Communications Manager Europe Lucid Motors
preurope@lucidmotors.com

Share