Edit Story Lucid onthult nieuwe Air Pure met achterwielaandrijving vanaf €88.000 in Nederland, geeft de Lucid Air modellen een update en verbetert de klantervaring

Lucid Air Pure Stealth

 

 • Europese lancering van de nieuwe Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive
 • Updates van de Air-modellen geven meer opties en flexibiliteit, waaronder een thuislader en twee jaar gepland voertuigonderhoud inbegrepen in de prijs
 • Lancering van Stealth Appearance op Pure en meer kleuropties voor interieur en exterieur
 • Uitbreiding van testritlocaties binnen Europa

Amsterdam, 15 februari 2024 - Lucid Group, Inc (NASDAQ: LCID), de in Californië gevestigde pionier op het gebied van luxueuze elektrische voertuigen, heeft de introductie aangekondigd van de Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive1 (RWD) in Nederland. Lucid breidt hiermee de al gevestigde Lucid Air-collectie verder uit. De Air Pure RWD, beschikbaar vanaf €88,000, biedt een ongeëvenaarde combinatie van energie-efficiëntie, bereik en luxueus design. Tegelijkertijd kondigt Lucid updates aan voor het Lucid Air modelassortiment, waarmee gebruikers meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden krijgen, evenals een uitgebreide eigendomservaring die het voor mensen gemakkelijker dan ooit maakt om ‘s werelds beste elektrische voertuig te kopen en te bezitten.

Lucid Air Pure Rear-Wheel Drive: nu beschikbaar in Nederland
De Air Pure RWD beschikt over een bereik tot 747 kilometer (WLTP), waarmee een nieuwe marktstandaard wordt gezet voor elektrische voertuigen. Met een enkele motor en minder batterijcellen overtuigt dit model niet alleen in efficiëntie, maar ook met de hoge kwaliteit en het sportieve design. De startprijs van €88.000 maakt het de meest toegankelijke optie om een Lucid te bezitten.

Lucid's in-house technologie zorgt voor korte laadtijden voor de Air Pure RWD, met een geschatte laadtijd van 20 minuten om tot 400 kilometer aan bereik toe te voegen. De innovatieve technologie, gecombineerd met een strak en ruim interieur, leidde ertoe dat Lucid de World Luxury Car Award 2023 ontving.

Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid: "Stijl en technologie, bereik en prestatie, ruimte en gebruiksgemak; de nieuwe Lucid Air Pure RWD heeft het allemaal. Met een vraagprijs vanaf €88.000 in Nederland, ben ik ervan overtuigd dat dit het Lucid Air-model is waar velen op hebben gewacht."

Verbeteringen aan het Lucid Air-model, nieuwe prijzen en meer mogelijkheden
Om het aanbod aan te scherpen en klanten meer flexibiliteit en opties tot maatwerk te bieden, heeft Lucid het Air-modelgamma een update gegeven. Om een meer gepersonaliseerde, luxueuze ervaring te garanderen beschikt het hele Lucid-Air assortiment over nieuwe features. Zo zijn er met de introductie van Stealth Appearance meer kleuropties voor het interieur en exterieur van de voertuigen. Deze is nu beschikbaar voor een nog toegankelijker prijs, inclusief uitgebreide beschikbaarheid van Fathom Blue lak (met uitzondering van Sapphire).

Het Air-assortiment bestaat nu uit vier modellen:
New Air Pure RWD: 2

 • Dit is Lucid’s meest pure uitdrukking van luxe: de nieuwe Air Pure RWD. Dit model levert een actieradius tot 747 WLTP-kilometers, een maximaal vermogen tot 325 kW / 442 pk tegen een basisprijs van € 88.000.
 • Nu beschikbaar met de optie om 14- of 20-voudig elektrisch verstelbare stoelen met ventilatie en massage op te nemen, naast een uitgebreid aanbod aan verschillende interieurthema's.

Air Touring:3

 • Met de perfecte balans tussen bereik, snelheid en ruimte voor mensen en bagage, is de Air Touring de meest toegankelijke Lucid met vierwielaandrijving. De Air Touring

biedt meer pk's en snellere acceleratie vergeleken met de Air Pure RWD. De Air Touring levert een maximaal vermogen tot 462 kW / 628 pk en heeft een bereik tot 725 kilometer (WLTP), vanaf € 102.000.

Air Grand Touring:4

 • De Air Grand Touring behoudt met een bereik van 839 kilometer (WLTP) naar verwachting zijn positie als marktleider in het luxesegment. Hiermee overtreft het model alle elektrische auto's die momenteel in Europa verkrijgbaar zijn. De Air Grand Touring beschikt over een vernieuwde aandrijflijn met een maximaal vermogen tot 611 kW/831 pk. Dit verbetert de thermische prestaties en maakt voortdurend sportief rijden mogelijk. Basisprijs is vanaf €132.000.

Air Sapphire: 5

 • De Air Sapphire, die in Q3 2024 op de Nederlandse markt komt, is 's werelds eerste elektrische supersport sedan en het halo-model van Lucid. Met een aandrijflijn met drie motoren en een totaal vermogen van 1.251 pk sprint de Sapphire in ongeveer twee seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij topsnelheden van 330 km/u. De verwachte WLTP-actieradius bedraagt ​​ongeveer 620 kilometer, afhankelijk van de Europese homologatieresultaten. Basisprijs is vanaf ​​€ 255.000.

Klanten kunnen hun Lucid Air verder verbeteren met nieuwe Comfort & Convenience-pakketten als extra opties tegen meerprijs voor de Air Pure en Air Touring. De inhoud is standaard voor de Lucid Air Grand Touring en Sapphire.

Voor de Air Pure voegt het Comfort & Convenience Pakket het volgende toe:

 • Verwarmd stuur
 • Verwarmde achterbank
 • ‘Soft-close’ deuren
 • Vier-zone klimaat gecontroleerde omgeving (climate control)
 • Elektrisch bedienbare zonneschermen op de achterruit

Voor de Air Touring voegt het Comfort & Convenience Package daarnaast het volgende toe:

 • Elektrisch te openen en te sluiten frunk
 • Verwarmde precisie ruitenwissers

“We zijn optimistisch over de toekomst van EV’s en zijn er sterk van overtuigd dat een grotere acceptatie een noodzakelijke weg is om de impact van klimaatverandering te verminderen,’’ alsdus Peter Rawlinson, CEO en CTO bij Lucid. “We hebben onvermoeibaar gewerkt om het Lucid Air-assortiment in staat te stellen ongeëvenaard bereik en prestaties te leveren met minder energie, en ik ben dan ook verheugd dat we vandaag dit voordeel met onze klanten kunnen delen.’’

Opladen
Aangezien de meerderheid van de Lucid-eigenaren de voorkeur geeft aan het gemak van het opladen van hun voertuigen thuis, is de Wallbox Pulsar Max (22 kW) thuislader vanaf nu inbegrepen in de verkoopprijs.

Eigendom met uitstekende service
Gratis gepland voertuigonderhoud gedurende twee jaar (of 40.000 kilometer) is eveneens inbegrepen bij elke nieuwe aankoop van een Lucid Air. Dit biedt extra gemoedsrust voor klanten en vult de bestaande uitgebreide garantie voor nieuwe voertuigen van Lucid aan.

Ervaar Lucid door heel Europa
Lucid biedt liefhebbers en toekomstige klanten de mogelijkheid om een ​​proefrit te maken met de baanbrekende Lucid Air. Vanuit steden zoals München, Düsseldorf, Zürich, Genève, Hilversum en Oslo brengt Lucid zijn luxe elektrische voertuigen rechtstreeks naar de consument.

Bij de verschillende Lucid Studio's en Lucid pop-up stores dompelt men zichzelf onder in de ongeëvenaarde stijl en prestaties van de Lucid Air. Voor degene die onderweg zijn, zal de Lucid Air Tour Europe 2024 verschillende locaties aandoen en testritten aanbieden. Lucid nodigt alle geïnteresseerden uit om de technologie van morgen al vandaag te verkennen. Bezoek de website om een proefrit te reserveren in één van de nieuwste Lucid Air-modellen.

 1. Lucid Air Pure: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 708 en 747 kilometer (respectievelijk 20” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik 13.0-13.7 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer; volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 2. Tot 400 kilometer range in naar schatting 20 minuten, indien aangesloten op een DC-snellader en uitgerust met 19” wielen. De werkelijke waarden variëren en zijn afhankelijk van de voertuiguitrusting en de oplaad omstandigheden.
 3. Lucid Air Touring: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 648 en 725 kilometer (respectievelijk 21” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik: 14.1-16 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 4. Lucid Air Grand Touring: Gecombineerd WLTP-bereik tussen de 783 en 839 kilometer (respectievelijk 21” en 19” wielen). Gecombineerd elektrisch energieverbruik: 14.9-16.1 kWh/100 km. Gecombineerde CO2-uitstoot 0 g/per gereden kilometer volgens de gestandaardiseerde WLTP-testmethode.
 5. Lucid Air Sapphire: voorspelling van de fabrikant voor het topmodel, gebaseerd op pre-productie specificaties en EPA-schattingen vergelijkbaar met WLTP-testprocedures. Officiële WLTP-schattingen voor het in de EU geproduceerde voertuig zullen worden verstrekt zodra deze beschikbaar zijn. Het bereik en de accu prestaties zijn afhankelijk van de (omgevings)temperatuur, het rijgedrag, de lading en de staat van de accu. De werkelijke resultaten kunnen variëren. Lucid Air Sapphire haalt naar schatting 620 kilometer op één lading en beschikt over een aandrijflijn met drie motoren, allemaal in-house ontwikkeld en geproduceerd. Samen produceren ze in totaal 1.251 pk.

De verbruikswaarden voor elektrische energie en CO2 zijn bepaald op basis van Verordening 2017/1151. De verbruikswaarden voor elektrische energie variëren afhankelijk van de gekozen specificatie.

Meer informatie vind je op de website van Lucid.

Hoogwaardige afbeeldingen van de Air-collectie vind je via deze link.

Over Lucid Group
Lucid heeft als missie om duurzame energie te bevorderen door middel van geavanceerde technologieën en luxueuze elektrische voertuigen die zich richten op de menselijke ervaring. Het bedrijf heeft zijn eerste voertuig, de Lucid Air, ontworpen als een geavanceerde luxe sedan met een op Californië geïnspireerd ontwerp. Het voertuig biedt een ruim interieur en heeft een officiële WLTP-actieradius van 883 kilometer en een maximaal vermogen van 1.126 pk. De productie van de Lucid Air vindt plaats in de fabriek van Lucid in Casa Grande, Arizona en het merk is verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, Europa en het Midden-Oosten. Lucid won met de Lucid Air de 'World Luxury Car of the Year 2023' tijdens de prestigieuze 2023 World Car Awards.

Media Contact
Sebastian Michel
PR & Communications Manager Europe Lucid Motors
preurope@lucidmotors.com

Marije Oosterhuis
Public Relations bij Iconic Studios
Marije@iconicstudios.amsterdam

Trademarks 
This communication contains trademarks, service marks, trade names and copyrights of Lucid Group, Inc. and its subsidiaries and other companies, which are the property of their respective owners.

Forward-Looking Statements
This communication includes “forward-looking statements” within the meaning of the “safe harbor” provisions of the United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements may be identified by the use of words such as “estimate,” “plan,” “project,” “forecast,” “intend,” “will,” “shall,” “expect,” “anticipate,” “believe,” “seek,” “target,” “continue,” “could,” “may,” “might,” “possible,” “potential,” “predict” or other similar expressions that predict or indicate future events or trends or that are not statements of historical matters. These forward-looking statements include, but are not limited to, statements regarding plans and expectations regarding the release of Lucid Air Pure RWD in Germany, the Lucid vehicles, price, driving range, features, specifications, Lucid’s software and the promise of Lucid's technology. These statements are based on various assumptions, whether or not identified in this communication, and on the current expectations of Lucid’s management. These forward-looking statements are not intended to serve as, and must not be relied on by any investor or consumer as, a guarantee, an assurance, or a definitive statement of fact or probability. Actual events and circumstances are difficult or impossible to predict and may differ from these forward-looking statements. Many actual events and circumstances are beyond the control of Lucid. These forward-looking statements are subject to a number of risks and uncertainties, including those factors discussed under the heading "Risk Factors" in Part II, Item 1A of Lucid's Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended September 30, 2023, as well as other documents Lucid has filed or will file with the Securities and Exchange Commission. If any of these risks materialize or Lucid’s assumptions prove incorrect, actual results could differ materially from the results implied by these forward-looking statements. There may be additional risks that Lucid currently does not know or that Lucid currently believes are immaterial that could also cause actual results to differ from those contained in the forward-looking statements. In addition, forward-looking statements reflect Lucid’s expectations, plans or forecasts of future events and views as of the date of this communication. Lucid anticipates that subsequent events and developments will cause Lucid’s assessments to change. However, while Lucid may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, Lucid specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing Lucid’s assessments as of any date subsequent to the date of this communication. Accordingly, undue reliance should not be placed upon the forward-looking statements.

Share